Ako prežiť karanténu? Prinášame Vám tipy ako zabíjame doma nudu MY!

Aktuálna situácia si vyžaduje aby sme trávili ak je to možné, čo najviac času doma pre bezpečie nás všetkých. Preto sme sa rozhodli Vám priniesť pár tipov, na to ako tento čas stráviť efektívne. Napríklad my sme sa konečne dostali ku činnostiam, na ktoré bežne nemáme vôbec čas.

Seriály

Pozrite si dobrý seriál

Konečne máte čas troška zvolniť a pozieť si seriál, na ktorý ste doteraz nemali dostatok času. Teraz ale ten správny čas nadišiel. Napríklad my sa už teraz tešíme na 3.apríla pretože začína ďalšia séria nášho obľúbeného seriálu La casa de Papel (inak odporúčame Vám všetkým).

Aktuálne máte veľa možností ako sa k seriálom dostať, môžete si predplatiť HBO či Netflix. Nájdete tam kopu seriálov, filmov či programov a všetko si môžete užiť bez reklám (čo je teda minimálne pre nás obrovská výhoda).

Cvičenie

Dodajte si energiu cvičením

Nájdite si aspoň pár minút denne na dobré cvičenie. Nemusíte chodiť nikam, dnes nájdete na internete množstvo cvičení napríklad s jógou či pilatesom. Veľa trénerov akutálne pridáva videá zadarmo či vysielajú online na svojich sociálnych sieťach – tak neváhajte a poďte sa rozhýbať aj VY!

My, teda aspoň polovica z nás dvoch sa snaží cvičiť pravidelne s pomocou rôznych online cvičení 😀 Odporúčam Vám napríklad videá od Peti Elblovej pri ktorých sa skutočne namakáte alebo jógové cvičenia od StillOnTheWay.

Fotografie

Nájdite si čas na spomienky

Práve v tomto období je ideálny čas pospomínať si na krásne chvíle v našich životoch. Spomeňte si na svoj svadobný deň, dovolenku, či rôzne zážitky v kruhu svojich najbližších.

Máte tieto okamihy zaznamenané na fotkách? Tak šup šup do toho! Usporiadajte si fotky, dajte si ich prostredníctvom internetu vytlačiť  napríklad u Happy Foto a už ich lepte do fotoalbumu, ktorý môže byť plný krásnych spomienok.

My sa aktuálne chystáme nalepiť si naše fotografie z minuloročného výletu do Londýna. Keďže sa tento rok zrejme nikam nedostaneme, tak si aspoň pospomíname na všetky krásne zážitky, ktoré sme tam zažili. Na fotky z Londýna sme si vyrobili špeciálny fotoalbum a radi vyrobíme fotoalbum na mieru aj Vám. Počas týchto dní, trávime čo najviac času doma, no naša dielňa stále funguje a pri spomínaní na veselé zážitky budeme radi s Vami.

Naučte sa niečo nové

Naučte sa niečo nové

Určite sa nájdu aj vo Vašom živote veci, ktoré ste chceli vždy vyskúšať či sa ich naučiť ale kažodenný zhon či rutina Vám to nedovolovala.

Napríklad my sme sa konečne dostali k online kurzom, ktorých dnes nájdete na internete naozaj obrovské množstvo napr. na Udemy  či slovenskom Learn2Code.

Ja (zástupca ženskej časti nášho tímu :D) som sa dostala konečne ku pečeniu z kysnutého cesta a postupne sa hádam prepracujem aj k tomu chlebíku.  Okrem toho som sa vždy chcela naučiť šiť na šijacom stroji  a tak som začala šiť rúška (ideálna príležitosť), hoci sú často ešte dosť krivé 😀

Peťo (mužská časť nášho tímu :D) začal vo veľkom pestovať a tak máme všade po byte malé sadeničky z Kauflandu alebo dokonca inteligetný kvetináč, ktorý si všetko obstará sám. Každý  z nás si našiel niečo, ako svoj čas stráviť efektívnejšie a lepšie.

Nájdite si niečo aj Vy, vyskúšajte nové recepty, online kurzy, začnite šiť, venovať sa viac svojmu hobby alebo hocičomu na čo ste doteraz nemali dostatok času. Budeme radi ak nám zašlete tip, ako vy trávite svoj čas a čomu novému ste sa začali venovať.

Les

Choďte sa vyvetrať do lesa či prírody, kde nikoho nestretnete

Každý deň chodíme na malú prechádzku mimo dosahu ľudí s naším malým psím šidlom. Choďte sa aj Vy vyvetrať, nadýchať sa troška čerstvého vzduchu aj keď cez rúško.Inak akurát začal rásť medvedí cesnak, tak pri výlete do lesa si môžete nazberať túto dobrotku a potom sa pustiť do skvelého varenia.

Uvedomili ste si ako sa svet zastavil a príroda začala ožívať? Vonku krásne počuť čvirikať vtáčikov, hluk z áut je oveľa menší a obloha nemá takmer žiadnu stopu po lietadlách.

Knihy

Čítajte knihy

Práve dnes je ideálny čas, začať čítať knihy, ktoré už dlho ležia v polici a zapadli prachom. Začnite čítať, pretože vďaka knihám sa môžete preniesť do iných svetov, zažiť rôzne príbehy či situácie (predsa fantázii sa medze nekladú). Slovenské kníhkupectvo Martinus  si pre Vás pripravilo skvelé knižné dobrodružstvo a s pomocou knižných škriatkov Vám pripravili, rôzne kolekcie kníh, ktoré Vám pomôžu zabiť čas a prežiť krásne príbehy.

A ak sa z Vás medzičasom stanú knihomoly, tak u nás v ponuke nájdete aj pár knižných odznakov.

Spoločne sa zahrajte

Spoločne sa zahrajte

Počas roka sme veľmi pracovne vyťažení a tak nemáme moc času na spoločenské hry, ktoré tak milujeme. Zahrajte sa aj Vy, nájdite si spoločný čas na partičku kariet, Activity či nejakej stratégie.  V našej skrinke máme mnoho hier a tak si z času na čas radi zahráme Scrabble, Európu – otázky a odpovede alebo nášho najobľúbenejšieho Zaklínača.

Keď sa nám nechcú hrať stolovky tak nastupuje PS-ko, na ktorom sa najčastejšie ale hráva práve Peťo. Mňa to väčšinou baví iba pokiaľ vyhrávam v Mortal Kombat. Peťo každodenne trénuje NHL lebo chce poraziť svojho brata a tak máme doma hokej aj bez majstrovstiev. Hrávate sa doma aj Vy?

Užite si čas doma

Strávte tento čas, tak aby napriek všetkým prekážkam bol pre Vás nezabudnuteľný. Robte všetko, čo ste doteraz nemohli, užite si chvíle s Vašimi najbližšími. Ak budete mať pre nás nejaký dobrý tip ako zabiť nudu, tak sem s ním, radi ho na našich sociálnych sieťach posunieme aj ostatním.

Zdroj obrázkov. Pexels.com

Pridať komentár