Fotorožky, fotolepky, lepidlo alebo ako si lepiť fotografie do dreveného fotoalbumu?

Kúpili ste si klasický fotoalbum, ktorý nemá špeciálne lepiace papiere či fólie na zakladanie fotiek? Neavadí, fotografie si do fotoalbumu budete musieť vlepovať.

Nalepovanie fotiek do klasického fotoalbumu, dáva veľký priestor Vašej fantázii. Fotografie si môžete nalepiť rôznym spôsobom, všelijako ich pootáčať a pripísať rôzne texty. Taktiež sa Vám otvára priestor na nalepenie rôznych suvenírov ako sú pohľadnice, karty, cestovné lístky a podobne 🙂 Album, ktorý si takto sami vyšperkujete bude neskutočným dedičstvom pre ďalšie generácie. Budete v ňom mať zaznamenaný celý svoj život a všetky dôležité spomienky 🙂

Dôležité je však si vybrať správnu metódu lepenia fotiek. My Vám ponúkame na výber tri možnosti. Lepenie fotografií pomocou fotorožtekov, fotolepiek alebo klasického tuhého lepidla v tyčinke. Záleží už len na tom, čo vyhovuje práve Vám!

Fotorožteky
Fotorožteky

Lepenie fotografií pomocou fotorožkov

Metóda lepenia fotografií pomocou fotorožkov je známa už veľmi dávno. Dnes je však doba pokročilejšia a lepenie fotografií týmto spôsobom už nie je až také náročné. Rozhodli sme sa preto ako novinku do našej ponuky zahrnúť aj fotorožky. Fotorožky sú samolepiace a transparetné. Sú navinuté na páske, pričom v jednom balíčku sa nachádza 500ks fotorožkov.

Ako teda na lepenie fotografií pomocou fotorožkov?

Postupne si odtrhnite rožteky z pásky a nasaďte ich na rohy fotografie. Následne odlepte z rožtekov fóliu, ktoré je na ich zadnej strane. A už sa chystáte na tú kreatívnejšiu časť. Premyslite si umiestnenie fotografie a nalepte ju do fotoalbumu. Dajte si však pozor, akonáhle fotku už raz prilepíte, tak fotorožky nie je možné odlepiť, pretože by ste si poškodili stranu fotoalbumu.

Fotografiu pri tomto type lepenia, môžete kedykoľvek vybrať a vrátiť naspäť do fotorožkov, čo je veľkou výhodou. Počet fotorožkov, ktoré budete potrebovať zistíte tak, že si vynásobíte počet fotografií x4.

Fotolepky
Fotolepky

Lepenie fotografií pomocou fotolepiek

Tento spôsob lepenia fotografií sa nám pozdáva viac ako fotorožteky, no má tiež svoje pozitíva aj negatíva. Fotolepka je vlastne obojstranný samolepiaci štvorček. Ako negatívum tu vidíme, že fotografiu nie je možné z albumu vybrať bez poškodenia avšak pozitívom je, že fotolepky vôbec nevidieť. Fotolepky, ktoré nájdete v našej ponuke, sú navinuté na páske. Ako prvé je nutné fotolepku odlepiť z pásky a nalepiť ju na fotografiu. Fotolepky si môžete nalepiť na kraje fotografií alebo napríklad aj do ich stredu, záleží to len na Vás.

Keď máte lepky na fotografii nalepené, tak môžete odlepiť zo štvorčekov fóliu a fotku opatrne umiestniť na stránku fotoalbumu na miesto, ktoré sa Vám pozdáva. Ostatný priestor môžete vyplniť napríklad rôznymi textami či obrázkami, ktoré nakreslíte.

Fotky - Lepidlo

Lepenie fotografií pomocou lepidla

Pri lepení fotografií lepidlom, je mnoho výhod. Existujú špeciálne lepidlá na fotografie. Tieto lepidlá dobre držia aj pri ohýbaní listov. Lepidlo zaschne za pár minút, a tak máte oproti fotorožtekom či lepkám oveľa viac času na ich narovnávanie. Po zaschnutí je špeciálne lepidlo na fotografie pružné a tak je jednoduchšie vybrať fotografiu z albumu ako je to pri fotolepkách. Takéto špeciálne lepidlo nájdete napríklad u spoločnosti Tradag.cz. Cena tohto lepidla je celkom výhodná a nalepíte ním cca 200 fotografií.

Ak nechcete používať špeciálne lepidlo na fotografie, tak Vám odporúčame aj klasické tuhé lepidlo, ktoré sa nám taktiež osvedčilo pri lepení fotografií.

Tak už Vám veľa nechýba a môžete sa pustiť do tvorby Vášho dokonalého fotoalbumu. Stačí si už len povyberať fotky, ktoré by ste do albumu chceli dať,  vybrať si správny fotoalbum a spôsob akým fotografie nalepíte. Prajeme veľa kreativity pri lepení!

Pridať komentár